Conde de Valicourt

De kleinste en meest persoonlijke bodega in Sant Sadurni D’Annoia  werd opgericht in 1922, men begon cava te produceren onder het Conde de Valicourt label in 1940. Reeds de 3e generatie staat vandaag de dag aan het roer van de bodega (sedert 1994): Martin Pedro Montserrat en zijn vrouw Alicia Segura.

Geen grote hoeveelheden maar wel grote finesse en groots aan kwaliteit, dat is waarvoor Conde de Valicourt staat. 100% artisanaal gemaakt, zonder tussenkomst van machines. Met respect voor de puurheid van het product, op eigen tempo van de wijnen. Het opschudden van de flessen gebeurt allemaal manueel, alsook het degüelle (ontkurken). Er worden geen conserveermiddelen, clarificantes of dergelijke gebruikt.

Al hun cava’s, ook de jongste, worden met grote zorg gemaakt en dat proef je! Hun  jongste cava heeft minimaal een rijping van 10 maanden. Slechts beperkte productie van 75 000/flessen per jaar.

Producten: